Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Σε υψηλό 8 μηνών ο Nikkei. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο χρηματοοικονοικός κλάδος. Αισιόδοξα μηνύματα για την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού. Νέα πρόταση Ομπάμα σύμφωνα με το Reuters.

Αφορμή για νέα κέρδη δίνουν οι πρώτες αισιόδοξες ενδείξεις για συμβιβαστική λύση στις ΗΠΑ ώστε να αποτραπεί ο δημοσιονομικός γκρεμός. Ειδικότερα το χρηματιστήριο του Τόκιο βρέθηκε σε νέο υψηλό 8 μηνών με στήριξη καθώς το θετικό κλίμα από την ανάδειξη του LDP στην ηγεσία της χώρας διατηρείται.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,96% στις 9923 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,14% στις 22.481 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi καταγράφει άνοδο 0,51% στις 1.993 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 0,49% στις 4.610 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 2.159 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,04% στις 2.365 μονάδες.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε νέα πρόταση για να αποτραπεί η αυτόματη επιβολή μέτρων ύψους 600 δισ. δολ. που – σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ – θα οδηγήσουν σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος ηγείται της ανόδου στην αγορά του Τόκιο. Η Nomura Holdings αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης με άλμα 6,9% και η UFJ Financial Group ενισχύεται κατά 4,3%. Ανοδικά συνεχίζει και η μετοχή της Tokyo Electric Power με κέρδη 14% καθώς ενισχύονται τα σενάρια που φέρουν τη νέα κυβέρνηση της Ιαπωνίας να επιτρέπει την επαναλειτουργία των πυρηνικών της αντιδραστήρων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v