Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δειλά βήματα ανόδου στην Ασία

Διστακτική άνοδος για τους ασιατικούς δείκτες. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και ΗΠΑ. Κέρδη για κλάδο εμπορευμάτων και ράλι 7% για τη Fortescue Metals.

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και ΗΠΑ.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 9.533 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,28% στις 22.253 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε αμετάβλητος στις 1.957 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,14% στις 4.562 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,05% στις 2.083 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,11% στις 2271 μονάδες.

Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,9% σε ετήσια βάση, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 9% που προέβλεπαν οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Τον προηγούμενο μήνα είχαν καταγράψει αύξηση 11,6%. Η βιομηχανική παραγωγή παράλληλα, ενισχύθηκε κατά 10,1% το Νοέμβριο σε ετήσια βάση και οι λιανικές πωλήσεις κατά 14,8%. Ο πληθωρισμός παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, παρέμεινε στο 2%, γεγονός που δίνει περιθώρια κινήσεων στην κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Στις ΗΠΑ, η προσοχή επικεντρώνεται στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών Τζον Μπένερ συναντήθηκαν την Κυριακή. Από το μέτωπο της οικονομίας, αίσθηση προκάλεσε η πτώση της ανεργίας σε χαμηλό τετραετίας τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Ειδικότερα ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 7,7% έναντι 7,9% τον προηγούμενο μήνα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008.

Οι εξελίξεις αυτές έδωσαν ώθηση στον κλάδο εμπορευμάτων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Cnooc καταγράφει κέρδη 1.6% και η Fortescue Metals Group ράλι 7.1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v