Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια αντιδρούν οι ασιατικές αγορές στο deal

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές παρά τον αρχικό ενθουσιασμό από την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό θέμα στο Eurogroup. Κέρδη 0,37% στο Τόκιο. Κάτω από το $1,30 το ευρώ. Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για την Κίνα.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές παρά τον αρχικό ενθουσιασμό από την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό θέμα στο Eurogroup.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,37% στις 9.423 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,15% στις 21.895 μονάδες. Κέρδη 0,87% στις 1.925 μονάδες καταγράφει ο κορεατικός Kospi ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 0,67% στις 4473 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά όμως, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,31% στις 1.990 μονάδες – κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων - και ο CSI 300 κατά 1,08% στις 2.152 μονάδες.

Το ευρώ, προσωρινά ενισχύθηκε πάνω από τα $1,30, αλλά υποχώρησε εκ νέου στα $1,2990

Στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το ελληνικό πακέτο, αν και με αυστηρότερους όρους. Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν την «χλιαρή» αντίδραση των ασιατικών αγορών σε ρευστοποιήσεις των κερδών από τις συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών. Άλλοι θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για την εφαρμογή και της νέας συμφωνίας αναφορικά με την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εθνική στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε αύξηση των βιομηχανικών κερδών κατά 20,5% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, πολλαπλάσια δηλαδή από την αύξηση του 7,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη σαφή βελτίωση της κινεζικής οικονομίας. Παράλληλα όμως, θέτει υπό αμφισβήτηση και τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο της νομισματικής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v