Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές με τους επενδυτές να τηρούν διστακτική στάση ενόψει του σημερινού Eurogroup όπου κρίνονται όλα για το ελληνικό ζήτημα. Σενάρια για νέα νομισματική χαλάρωση στην Ιαπωνία.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές με τους επενδυτές να τηρούν διστακτική στάση ενόψει του σημερινού Eurogroup όπου κρίνονται όλα για το ελληνικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 9.388 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,3% στις 21.847 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,15% στις 1.908 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 0,27% στις 4443 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,53% στις 2.016 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,8% στις 2.175 μονάδες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα για να εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το ελληνικό πακέτο, όπου όμως υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα ανοιχτά κυρίως ως προς την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης.

«Υπό αυτές τις συνθήκες οι περισσότεροι επενδυτές προτιμούν να τηρήσουν επιφυλακτική στάση, περιμένοντας τις εξελίξεις» εξηγεί ο Ric Spooner, της CMC Markets.

Στην ιαπωνική αγορά πάντως, που κινείται σε προεκλογικό ρυθμό, το κλίμα ήταν διαφορετικό κυρίως λόγω των προσδοκιών για νέες κινήσεις από τη νομισματική πολιτική. Πριν το άνοιγμα της αγοράς στο Τόκιο σήμερα, δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας, όπου δεν λήφθηκε μεν καμία απόφαση, αλλά συζητήθηκαν σχέδια για «περαιτέρω επιθετική νομισματική χαλάρωση». Έτσι το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 82,28 γεν ανά δολάριο δίνοντας στήριξη στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v