Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένοι οι ασιατικοί δείκτες. Ρευστοποιήσεις κερδών στο Τόκιο μετά το χθεσινό μίνι ράλι. Προβληματισμός για το νέο χτύπημα της Moody's στη Γαλλία. Αισιοδοξία για λύση στο δημοσιονομικό γκρεμό των ΗΠΑ.

Μικτή είναι η εικόνα για τις ασιατικές αγορές με περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ρευστοποίηση κερδών, κυρίως στην ιαπωνική αγορά μετά την χθεσινή άνοδο ενώ τονίζουν και τη νευρικότητα που δημιουργείται μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας από τον οίκο Moody’s.

Διατηρείται ωστόσο, η αισιοδοξία για επικείμενη λύση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο των ΗΠΑ και για αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,12% στις 9.142 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ καταγράφεται άνοδος 0,3% στις 21.325 μονάδες. Κέρδη 0,64% καταγράφει ο κορεατικός Kospi στις 1.890 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 0,57% στις 4407 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,44% στις 2.008 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,5% στις 2.164 μονάδες.

Στην ιαπωνική αγορά, οι μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν στους κλάδους που σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις και κυρίως στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Έτσι η Advantest υποχωρεί κατά 2,4%, η Panasonic κατά 3,8%, η Nintedo κατά 2,6%, η Honda κατά 1% και η Mazda κατά 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v