Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι περισσότεροι δείκτες στον απόηχο των θετικών ειδήσεων για την οικονομία από τα χθεσινά ΡΜΙ. Άλμα 3,1% στην Ταϊβάν και φήμες για κρατική παρέμβαση. Κλειστή η αγορά του Τόκιο λόγω αργίας.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες στον απόηχο των βελτιωμένων οικονομικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν μία ημέρα νωρίτερα και ενώ ειδικά για την Ταϊβάν υπάρχουν αναφορές παρέμβασης από κρατικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,55% στις 21.861 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,62% στις 1911 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX καταγράφει οριακή πτώση 0,02% στις 4.431 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,61% στις 2.027 μονάδες και ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,71% στις 2.193 μονάδες

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας. Πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης ωστόσο, αναδεικνύεται το χρηματιστήριο της Ταϊβάν με κέρδη 3,1% για τον δείκτη Taiex καθώς υπήρξαν αναφορές για κρατική στήριξη της αγοράς.

Ο δείκτης ΡΜΙ που ανακοινώθηκε μία ημέρα για την κινεζική οικονομία έδειξε επέκταση δραστηριοτήτων για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο. Αντίστοιχος δείκτης για την οικονομία της ευρωζώνης, αν και παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων, καταγράφει σημαντική βελτίωση σε υψηλό 8 μηνών.

«Το αρνητικό σοκ για τις δαπάνες έχει τελειώσει. Τώρα οδεύουμε σε χαμηλή ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ανάκαμψη βασιζόμενη στις εξαγωγές για την Κίνα και ύφεση στην ευρωζώνη» εξηγεί ο Tim Condon, της ING Financial Markets Research.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v