Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές πλην Ιαπωνίας

Με την εξαίρεση της ιαπωνικής αγοράς, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες κινούνται ενόψει των κρίσιμων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Τα σενάρια για τα επιτόκια της ΕΚΤ και για την ανάπτυξη στην Κίνα.

Με την εξαίρεση της ιαπωνικής αγοράς, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες κινούνται ενόψει των κρίσιμων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώνονται σήμερα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,19% στις 9.527 μονάδες. Παραμένει όμως, σε υψηλά 7 μηνών μετά από την ισχυρή άνοδο που κατέγραψε τις τελευταίες συνεδριάσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,29% στις 22.314 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,4% στις 1.957 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,89% στις 4.555 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,60% στις 2061 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,91% στις 2245 μονάδες.

Οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στα χθεσινά στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ που υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα. Σήμερα ανακοινώνονται το ποσοστό της ανεργίας για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και οι αγορές αναμένουν με μεγάλες προσδοκίες, ενώ παράλληλα περιμένουν και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου πρακτικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση επιτοκίων καθώς προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεων για την ευρωζώνη.

Ως προς την κινεζική οικονομία, αίσθηση προκάλεσε η εκτίμηση του Λι Ντακοκούι, πρώην σύμβουλο της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ο οποίος εκτίμησε ότι το 2013 η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη θα αναπτυχθεί κατά 8%. «Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας θα πρέπει να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο κοντά στο 8%» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ο ρυθμός ανάπτυξης θα μπορούσε και να ξεπεράσει το 8% το πρώτο εξάμηνο του έτους»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v