Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές με την εξαίρεση του Τόκιο. Σε προεκλογικό πυρετό η Ιαπωνία. Συμφωνία "σε μία εβδομάδα" υπόσχεται ο Ομπάμα για το δημοσιονομικό γκρεμό. Πτωτικά το γεν.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές με την εξαίρεση του Τόκιο, όπου τα κέρδη ήταν ισχυρότερα, λόγω και των προεκλογικών εξελίξεων στην Ιαπωνία

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,81% στις 9.545 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,07% στις 22.285 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,13% στις 1.949 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 0,27% στις 4515 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,08% στις 2.030 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,09% στις 2205 μονάδες.

Δημοσκόπηση της εφημερίδας Nikkei δείχνει ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης LDP όχι μόνο θα είναι ο νικητής των εκλογών της 16ης Δεκεμβρίου, αλλά πιθανότατα θα αποκτήσει και την απαιτούμενη πλειοψηφία για να κυβερνήσει.

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στο μείζον θέμα της αποφυγής του δημοσιονομικού γκρεμού, δήλωσε πως η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί «μέσα σε μία εβδομάδα» εάν οι Ρεπουμπλικάνοι υποχωρήσουν στο θέμα της φορολογίας.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 82,50 γεν έναντι του δολαρίου, δίνοντας ώθηση στις μετοχές του εξαγωγικού κλάδου. Κέρδη 1,9% κατέγραψε η Sony ενώ η Sharp εκτινάχθηκε κατά 6,1%.

Στον αντίποδα, πιέσεις 1,9% δέχεται η μετοχή της κορεατικής LG Electronics, καθώς συμπεριλαμβάνεται στις 6 εταιρείες στις οποίες επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ η Κομισιόν για σύσταση καρτέλ στον κλάδο των τηλεοράσεων καθοδικού σωλήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v