Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Με κέρδη κλείνει ο Νοέμβριος για τις ασιατικές αγορές. Νέο αναπτυξιακό πακέτο από την ιαπωνική κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις για το fiscal cliff και τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ασιατικές αγορές κλείνοντας με θετικό μήνα το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,48% στις 9.446 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,69% στις 22.073 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει πτώση 0,1% στις 1.932 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,62% στις 4.518 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,81% στις 1.979 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,06% στις 2.138 μονάδες.

Το θετικό κλίμα από τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ περιορίζεται από τις εξελίξεις αναφορά με τις διαπραγματεύσεις για την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, ανατρέποντας το αρχικό κλίμα αισιοδοξίας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση παράλληλα, προχωρά σε νέο αναπτυξιακό πακέτο ύψους 10,7 δισ. δολ. ενώ τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για πληθωρισμό, ανεργία και καταναλωτικές δαπάνες νοικοκυριών στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. O Nikkei για το Νοέμβριο καταγράφει κέρδη 5,8% κυρίως λόγω της αποδυνάμωσης του γεν κατά 3% τον ίδιο μήνα, που έδωσε ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύεται σήμερα στα 82,41 γεν ανά δολάριο, ενώ το ευρώ βρίσκεται σε υψηλό 7μηνών έναντι του γεν.

Από πλευράς μετοχών, ξεχωρίζει η Mitsubishi Heavy Industries με κέρδη 3% και η Hitachi με κέρδη 4,2%. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν στη συγχώνευση των τμημάτων θερμικής ενέργειας δημιουργώντας κοινοπραξία από το 2014.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v