Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογική ώθηση στην ιαπωνική αγορά

Διχασμένες και πάλι οι ασιατικές αγορές. Στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια για δημοσιονομικό γκρεμό. Κέρδη στο Τόκιο μετά τη νίκη του LDP. Σε χαμηλό 20 μηνών το γεν και στήριξη στις εξαγωγικές εταιρίες.

Διχασμένες εμφανίζονται και πάλι οι ασιατικές αγορές. Θετικό κλίμα στο Τόκιο μετά τις εκλογές που φέρνουν μετά από 3 χρόνια και πάλι τους συντηρητικούς στην εξουσία. Προβληματισμός όμως, στις άλλες ασιατικές αγορές με τους περισσότερους επενδυτές να προβληματίζονται από την αδυναμία του πολιτικού κόσμου των ΗΠΑ να αποτρέψει το δημοσιονομικό γκρεμό.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,94% στις 9.828 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,63% στις 22.462 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,60% στις 1.983 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 0,15% στις 4.588 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,44% στις 2.160- μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,46% στις 2.366 μονάδες.

Οι κάλπες στην Ιαπωνία έδειξαν καθαρή νίκη του LDP, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Σίνζο Άμπε έχει ζητήσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ακόμη και με αρνητικά επιτόκια στις τραπεζικές καταθέσεις. Το γεν υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011 δίνοντας ώθηση στις μετοχές του εξαγωγικού κλάδου. Ράλι 33% καταγράφει Tokyo Electric Power καθώς υπάρχει φημολογία ότι η νέα κυβέρνηση θα αποφασίσει την επανεκκίνηση των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκούνται στον τεχνολογικό κλάδο μετά την υποβάθμιση της Apple από τη Citigroup σε «neutral» από «buy».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v