Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι κύριες ασιατικές αγορές. Πλήρης ανατροπή στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων. Στον αέρα οι διαπραματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινήθηκαν οι κύριες ασιατικές αγορές με το θέμα του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ να παραμένει στο προσκήνιο.

Στο επίκεντρο των συναλλαγών βρέθηκαν μετοχές εξαγωγικών εταιριών όπως οι Panasonic, Sharp, Mitsubishi.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε κατά 0,99%, στις 9.940 μονάδες, ενώ ο στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,78%, στις 22.482 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,95% στις 1.980 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX κινείται χαμηλότερα κατά 0,25% στις 4.635 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,69% στις 2153 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,54% στις 2372 μονάδες.

Μία αιφνιδιαστική ανατροπή δεδομένων στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων φέρνει τα πάνω κάτω και στις διαπραγματεύσεις για την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν πλέον επικίνδυνα. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μπένερ δεν κατάφερε να αποσπάσει τις απαιτούμενες ψήφους εσωκομματικά για την στήριξη του σχεδίου του.

Έτσι, με διχασμένο Κογκρέσο, ο πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται χωρίς ικανό συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις για τον δημοσιονομικό γκρεμό - καθώς τίθεται πλέον εν αμφιβόλω και το μέλλον του Μπένερ στην ηγεσία του κόμματος- μόλις 10 ημέρες πριν το τέλος του έτους και την αυτόματη επιβολή μέτρων προσαρμογής 600 δισ. δολ. που - σύμφωνα και με τον ΟΟΣΑ - θα οδηγήσουν σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v