Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Διστακτική άνοδος για τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ασία, με την Κίνα στο επίκεντρο. Προβληματίζει η υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Moody's. Κάτω από το $1,22 το ευρώ. Πτώση χθες στη Wall.

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρά το μπαράζ των θετικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία. Οι επενδυτές φαίνεται πως εστίασαν περισσότερο στην υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Moody’s κατά δύο βαθμίδες και μάλιστα με αρνητικό outlook που θέτει σε νέα βάση την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% στις 8724 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,54% στις 19.130 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 1,54% στις 1812 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται υψηλότερα κατά 0,38% στις 4121 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,11% στις 21`87 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2453 μονάδες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 7,6%. Ο ρυθμός είναι συμβατός με τις προβλέψεις των αναλυτών. Μπαράζ οικονομικών μεγεθών όμως, και κυρίως η ανάκαμψη των επενδύσεων σε πάγια στοιχεία ενεργητικού, στηρίζουν τα σενάρια για ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Παρόλα αυτά, η νευρικότητα για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους εντείνεται εκ νέου με το νέο χτύπημα της Moody’s, αυτή τη φορά ενάντια στην Ιταλία. Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες σε Baa2 δίνοντάς της μάλιστα αρνητικό outlook. Αποτέλεσμα ήταν το ευρώ να υποχωρήσει κάτω από το 1,22 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v