Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες. Προβληματισμός από την απότομη επιβράδυνση των εισαγωγών στην Κίνα. Πιέσεις σε μεταλλευτικό κλάδο και τράπεζες.

Σε κλίμα νευρικότητας διεξάγεται σημερινή συνεδρίαση στην αγορά ομολόγων, μετά και τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,44% στις 8857 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,05% στις 19.417 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,36% στις 1829 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 0,53% στις 4137 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,17% στις 2167 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,07% στις 2414 μονάδες.

Στην Κίνα, μετά την αιφνιδιαστική και απότομη πτώση του πληθωρισμού που ανακοινώθηκε χθες, σήμερα έγινε γνωστό ότι και οι εισαγωγές επιβραδύνθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις. Εξέλιξη που ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως μία ακόμη ένδειξη σημαντικής αποδυνάμωσης της εγχώριας ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 6,3% τον Ιούνιο έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά 11,3% από 12,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται έντονες πιέσεις. Η μετοχή της BHP Billiton υποχωρεί κατά 1,1% και της Rio Tinto κατά 1,2%. Πτωτικά κινείται και ο χρηματοοικονομικός κλάδος καθώς πολλοί διαβλέπουν νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο. Έτσι η μετοχή της China Life Insurance υποχωρεί κατά 1.2%, και της Ping An Insurance Group κατά 1.4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v