Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ήπια άνοδο για τους ασιατικούς δείκτες. Τα βλέμματα στρέφονται σε ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο ενεργειακός κλάδος. Ράλι στην τιμή του πετρελαίου από τις νέες εντάσεις με το Ιράν

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς είναι ευρεία πλέον η προσδοκία των επενδυτών για κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κυρίως ο ενεργειακός κλάδος, μετά τη νέα ανοδική πορεία στη τιμή του μαύρου χρυσού και τις νέες εντάσεις της Δύσης με το Ιράν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 9104 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι αμετάβλητος στις 19.736 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,35% στις 1874 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 1,13% στις 4213 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,35% στις 2221 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,44% στις 2457 μονάδες.

Αύριο συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η Τράπεζα της Αγγλίας. Αναλυτές και επενδυτές αναμένουν νέες κινήσεις στήριξης της ανάπτυξης και μάλιστα προβλέπουν μείωση των επιτοκίων του ευρώ.

Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τα όσα εξελίσσονται στο Ιράν, πυροδότησαν ράλι στην τιμή του πετρελαίου και στήριξαν τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Ιnpex Corp καταγράφει κέρδη 3.5% και της Japan Petroleum Exploration κατά 3%. Το light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) στην αγορά της Νέας Υόρκης, έκλεισε στα 87,66$/βαρέλι, με σημαντικά κέρδη 4,7%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v