Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στην Ασία

Οριακές κινήσεις για τους ασιατικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Μικτή η εικόνα από τα οικονομικά μεγέθη. Μείωση εξαγωγών, αλλά βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος στην Ιαπωνία.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά τα δυσοίωνα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα αλλά και την Ταϊβάν. Η αιφνιδιαστική μείωση των εξαγωγών και στις τέσσερις αυτές οικονομίες αποτέλεσε αρνητικό παράγοντα για τη διαμόρφωση του κλίματος στις χρηματιστηριακές αγορές παρά τον ενθουσιασμό από τη συμφωνία στη σύνοδο της ΕΕ.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 9003 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,11% στις 1851 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX καταγράφει κέρδη 0,94% στις 4174 μονάδες.

Η αγορά του Χονγκ Κονγκ είναι κλειστή λόγω αργίας.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,15% στις 2228 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,38% στις 2470 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης της κινεζικής οικονομίας μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό επτά μηνών τον Ιούνιο, στο 48,2 από 48,4 τον προηγούμενο μήνα. Ο αντίστοιχος δείκτης της Ιαπωνίας επίσης μειώθηκε στο 49,9. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η σημαντική μείωση των νέων παραγγελιών. Προβληματισμό δημιουργούν τα στοιχεία για μείωση των παραγγελιών επίσης στην Κορέα και την Ταϊβάν.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Tankan για την Ιαπωνία αποδείχθηκε καλύτερος των εκτιμήσεων, καθώς διαμορφώθηκε στο -1 από -4 τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v