Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Fed

Κέρδη για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες. Στήριξη από τις ανακοινώσεις της G20 και τη δέσμευση των Ευρωπαίων ηγετών για μείωση των spread. Η προσοχή στρέφεται στη Fed και στις ελπίδες για παράταση του Operation Twist.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να έχουν αναθαρρήσει από τις ανακοινώσεις της G20. Η προσοχή στρέφεται τώρα στη σύνοδο της Fed, με πολλούς επενδυτές να προβλέπουν επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,11% στις 8752 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,76% στις 19.563 μονάδες, ο κορεατικός KOspi καταγράφει άνοδο 0,5% στις 1901 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,16% στις 4173 μονάδες.
Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,16% στις 2297 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,02% στις 2558 μονάδες.

Με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση της μείωσης των spread στην ευρωζώνη και τους εταίρους τους στη G20 να υπόσχονται στήριξη, το κλίμα στις αγορές βελτιώθηκε.

Τώρα, οι επενδυτές αναμένουν δράση ξεκινώντας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ η οποία ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη σύνοδό της. Η Barclays Capital προβλέπει ότι η Fed θα ανακοινώσει παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και της γνωστής «Επιχείρησης Twist, για μερικούς ακόμη μήνες».

«Οι αγορές ελπίζουν ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες η Fed θα ανακοινώσει κάποιας μορφή ποσοτική χαλάρωση» εξηγεί και ο Tom Kaan τηςLouis Capital και συμπληρώνει: «Δεν βλέπουμε όμως μαζικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο κόσμος κοιτά περισσότερο αμυντικούς κλάδους, συντηρητικές τοποθετήσεις για να μην χάσει το ράλι εάν συμβεί»
Ο χρηματοοικονομικός κλάδος κινείται ανοδικά ενόψει των αποφάσεων της Fed. Συγκεκριμένα, η μετοχή της HSBC Holdings ενισχύεται κατά 2.4%, και της National Australia Bank κατά 2.2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v