Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η νευρικότητα στην Ασία

Ξανά στο κόκκινο οι ασιατικοί δείκτες καθώς σβήνει η αρχική ευφορία για την στήριξη των ισπανικών τραπεζών. Πιέσεις για τις εξαγωγικές εταιρείες και τον ενεργειακό κλάδο.

Ξανά στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές καθώς έσβησε η ευφορία από την είδηση για στήριξη των ισπανικών τραπεζών. Ένα από τα θέματα που απασχολεί τους επενδυτές είναι από πιο μηχανισμό στήριξης θα γίνει η χρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών.

Όλα δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσανατολίζονται στον ESM, που αναλαμβάνει τα ηνία την 1η Ιουλίου. Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα είναι μειωμένης εξασφάλισης συγκριτικά με τους επίσημους δανειστές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,02% στις 8536 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,57% στις 18,845 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi σημειώνει απώλειες 0,66% στις 1854 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,45% στις 2295 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,35% στις 2549 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές εταιριών με σημαντική έκθεση στην Ευρώπη. Έτσι η HSBC Holdings υποχωρεί κατά 1,3% και η Esprit Holdings κατά 1,2%. Το ευρώ άλλωστε, υποχώρησε εκ νέου κάτω από τα 99 γεν πλήττοντας τους Ιάπωνες εξαγωγείς. Η μετοχή της Sony υποχωρεί κατά 1,5%, της Mazda Motor κατά 2% και της Pioneer κατά 2,3%.

Επιπλέον, η νευρικότητα ως προς την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα την τιμή του πετρελαίου, συμπαρασύροντας πτωτικά τον ενεργειακό κλάδο. Η JX Holdings καταγράφει απώλειες 2,3% και η Inpex Corp υποχωρεί κατά 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v