Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Διστακτική άνοδος για τους περισσότερους δείκτες μετά το χθεσινό sell off. Προσδοκίες από την έκτακτη σύνοδο της G7 και τη σύνοδο της ΕΚΤ. Πάνω από τα $1,25 το ευρώ. Ενέργεια και εξαγωγικές εταιρείες στο επίκεντρο.

Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες μετά την χθεσινή κάθετη πτώση. Στήριξη παρέχει η απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων στην Αυστραλία και καθώς η έντονη κινητικότητα των αξιωματούχων δίνει κάποιες ελπίδες για ανάληψη δράσης ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,04% στις 8382 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,16% στις 18.396 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 1,05% στις 1801 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 1,034% στις 4087 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,49% στις 2319 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,45% στις 2.570 μονάδες.

Το ευρώ ανακάμπτει κατά 0,2% στο 1,2526 δολ. ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε σε χαμηλό διετίας, στο 1,2288 δολ..

Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7 με βασικό θέμα στην ατζέντα τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν δύο ακόμη βασικά γεγονότα αυτή την εβδομάδα: τη σύνοδο της ΕΚΤ την Τετάρτη και την κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke την Πέμπτη.

«Οι επενδυτές στηρίζουν τις ελπίδες τους στις συναντήσεις της G7 και της ΕΚΤ και έχουν ενθαρρυνθεί κάπως από τις ενδείξεις για αλλαγή στην πολιτική της Γερμανίας» δηλώνει ο Ham Sung – sik, αναλυτής της Daishin Securities και συμπληρώνει: «χρειαζόμαστε όμως, να δούμε κάποια απτά αποτελέσματα για να δούμε ότι φτάσαμε τον πάτο στις αγορές».

Κατά συνέπεια, οι κλάδοι που ανακάμπτουν είναι εκείνοι που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο ενεργειακός κλάδος καταγράφει ισχυρά κέρδη με τη Woodside Petroleum να ενισχύεται κατά 4% και την Beach Energy κατά 8.7%. Ισχυρά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών κυρίως του ηλεκτρονικού κλάδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Fujitsu ενισχύεται κατά 4.9%, η Sony Corp κατά 2.5% η Canon κατά 3.4%, η Alps Electric κατά 4.6%, η TDK κατά 3.8% και η LG Electronics κατά 3.9%.

Παραφωνία αποτελεί η μετοχή της Qantas Airways η οποία βυθίζεται κατά 15,1% καθώς η διοίκηση της αεροπορικής προειδοποίησε για μείωση ετήσιων κερδών ακόμη και κατά 90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v