Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανική ώθηση στις ασιατικές αγορές

Με αίσθημα ανακούφισης υποδέχθηκαν οι ασιατικές αγορές το αίτημα της Ισπανίας για στήριξη των τραπεζών της. Μίνι ράλι στις μετοχές των τραπεζών και των εξαγωγικών εταιρειών.

Με αίσθημα ανακούφισης υποδέχθηκαν οι ασιατικές αγορές το αίτημα της Ισπανίας για στήριξη των τραπεζών της αν και οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η νευρικότητα θα διατηρείται μέχρις ότου διεξαχθούν και οι εκλογές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,96% στις 8624 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει άλμα 2,35% στις 18937 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 1,71% στις 1867 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,07% στις 2305 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,35% στις 2558 μονάδες.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος – που είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τις αρχές του έτους – καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Η HSBC Holdings ενισχύεται κατά 2.6% η Nomura Holdings κατά 1.1% και η Daiwa Securities κατά 3.1% στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Στη Σεούλ η μετοχή της KB Financial Group καταγράφει κέρδη 3.3% και στην Ταϊπέι η Cathay Financial Holding ενισχύεται κατά 1.4%.

Επίσης, το ευρώ ανέκαμψε πάνω από τα 100 γεν, γεγονός που έδωσε ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Sharp Corp καταγράφει ράλι 8.9%, η Mazda Motor 2% και η Canon 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v