Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα δια χειρός Moody΄s στην Ασία

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά το διπλό χτύπημα της Moody’s και καθώς εντείνεται η νευρικότητα ενόψει της ιταλικής δημοπρασίας αλλά και των εκλογών στην Ελλάδα.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά το διπλό χτύπημα της Moody’s και καθώς εντείνεται η νευρικότητα ενόψει της ιταλικής δημοπρασίας αλλά και των εκλογών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,22% στις 8568 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,85% στις 18.864 μονάδες. Αντιθέτως ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,65%. Ο αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 0,55% στις 4088 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,73% στις 2301 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,43% στις 2569 μονάδες.

Η Moody’s υποβάθμισε κατά 3 βαθμίδες την αξιολόγηση της Ιβηρικής χώρας (Baa3) και την κρατά οριακά πάνω από τα "σκουπίδια" (Junk). Σε Βα3 υποβαθμίστηκε η αξιολόγηση της Κύπρου από τον ίδιο οίκο. Επίσης, η Moody’s θέτει την αξιολόγηση της Ισπανίας υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Παράλληλα, οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν ενόψει της ιταλικής δημοπρασίας Ιταλικών ομολόγων από την οποία η Ρώμη στοχεύει να αντλήσει μεταξύ 2,7 και 4,5 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το επιτόκιο ενδέχεται να ξεπεράσει το 5% από 3,97% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Εν μέσω όλης αυτής της αβεβαιότητας για την κατάσταση στην ευρωζώνη και οι ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία δεν είναι ευνοϊκές. Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ήταν κατώτερα ήταν κατώτερα των προσδοκιών, εξέλιξη που οδήγησε και σε πτωτικό κλείσιμο της Wall Street.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δέχονται έντονες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η LG Electronics υποχωρεί κατά 2,6% και η Toshiba κατά 2%. Πτωτικά κινείται επίσης ο ενεργειακός κλάδος αλλά και οι μετοχές του κλάδου βασικών πόρων. Η Hutchinson Whampoa υποχωρεί κατά 1,3% και η Li & Fung κατά 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v