Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις. Κινητήριος δύναμη οι χαμηλές αποτιμήσεις. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών όμως, μαρτυρά τη νευρικότητα για την Ευρώπη.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά από 4 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις και κινητήριο δύναμη τις χαμηλές αποτιμήσεις. Ο όγκος των συναλλαγών ωστόσο, παραμένει χαμηλός, γεγονός που υποδεικνύει τη νευρικότητα που επιμένει μία ημέρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συνόδου Κορυφής στην ΕΕ.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,77% στις 8730 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,06% στις 19.182 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος είναι ο κορεατικός Kospi με οριακές απώλειες 0,01% στις 1817 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX καταγράφει άνοδο 0,68% στις 4083 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,05% στις 2223 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,04% στις 2455 μονάδες.

Ο διευθυντής του DBS Vicker, Peter Lai αναφέρει πως στην αγορά του Χονγκ Κονγκ τοποθετούνται συγκεκριμένα funds συμβάλλοντας στο θετικό πρόσημο, ενώ ορισμένοι επενδυτές εκμεταλλεύονται τις χαμηλές αποτιμήσεις.

Ειδικότερα στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ανοδικά κινούνται οι μετοχές που σχετίζονται με τον ευρύτερο κλάδο ακινήτων. Ο επικεφαλής ανάλυσης της HSBC για την κινεζική οικονομία, ο Qu Hongbin, εκτίμησε παράλληλα πως οι τελευταίες κινήσεις δημοσιονομικής πολιτικής του Πεκίνου αρχίζουν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της News Corp η οποία καταγράφει άλμα 3,5% μετά την είδηση για διάσπαση της εταιρείας.

«Η Ευρώπη όμως, είναι η βασική πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές ενόψει της συνόδου Κορυφής που θα αποτελέσει βασικό σημείο καμπής στην κρίση της ευρωζώνης» αναφέρει ο John Higgins της Capital Economics. Η υποβάθμιση της γερμανικής οικονομίας σε ΑΑ- από Α+ από τον οίκο Egan Jones, αποτελεί επίσης πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v