Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό καθώς κορυφώνεται η αγωνία για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Ενεργειακός κλάδος και εταιρείες βασικών πόρων στο στόχαστρο των επενδυτών.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές καθώς κορυφώνεται η αγωνία για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ενόψει και της συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα. Με το Mario Monti να προειδοποιεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μόλις μία εβδομάδα προθεσμία για να σώσουν την ευρωζώνη και τον George Soros να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάσπαση της ευρωζώνης, οι επενδυτές ανησυχούν,

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,72% στις 8734 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,07% στις 18982 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,19% στις 1825 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται χαμηλότερα κατά 0,53% στις 4072 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,04% στις 2237 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,53% στις 2473 μονάδες.

«Στο ευρωπαϊκό θέμα, υπάρχουν ανησυχίες για τη σύνοδο. Είχαν στο παρελθόν κατ’ επανάληψη ευκαιρίες να συζητήσουν για αυτό το θέμα» εξηγεί ο Nicholas Smith της CLSA.

Οι κλάδοι που δέχονται τις περισσότερες πιέσεις είναι οι κυκλικοί, που εξαρτώνται περισσότερο από το ρυθμό ανάπτυξης. Έτσι, στο στόχαστρο των επενδυτών βρίσκεται ο ενεργειακός κλάδος και ο κλάδος βασικών πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v