Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ΕΚΤ. Κέρδη για τράπεζες και μετοχές εξαγωγικών εταιρειών.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές παρά τα δυσοίωνα οικονομικά μεγέθη που κοινοποιήθηκαν χθες για ΗΠΑ και ευρωζώνη. Οι αναλυτές στρέφουν την προσοχή τους στις κεντρικές τράπεζες και κυρίως στην ΕΚΤ που συνεδριάζει την Πέμπτη με τους αναλυτές να προβλέπουν μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,7% στις 9066 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,32% στις 19.697 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kοspi καταγράφει κέρδη 0,87% στις 1867 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,41% στις 2235 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,44% στις 2476 μονάδες.

«Από τα χθεσινά στοιχεία για τους δείκτες ΡΜΙ δεν αναθεωρείται η εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων αυτή την εβδομάδα. Καθώς η σύνοδος Κορυφής βελτίωσε το κλίμα στις αγορές, τα επιχειρήματα για μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ενισχύεται» αναφέρει ο Ken Wattret της BNP Paribas.

Κατά συνέπεια, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου κινούνται ανοδικά στις ασιατικές αγορές. Η HSBC Holdings ενισχύεται κατά 1.2% και η Agricultural Bank of China κατά 3.2%. Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές εξαγωγικών εταιριών. Η Fujitsu ενισχύεται κατά 1.1% και η Nikon Corp κατά 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v