Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στην Ασία ενόψει ΕΚΤ

Στάση αναμονής τηρούν οι ασιατικές αγορές αναμένοντας τις; συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, αλλά και στη δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές και στις ασιατικές αγορές αναμένοντας εξελίξεις από τη Γηραιά Ήπειρο. Τα βλέμματα στρέφονται στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, αλλά και στη δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,27% στις 9079 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,26% στις 19658 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01% στις 1874 μονάδες. Οριακή πτώση 0,03% και για τον αυστραλιανό ASX στις 4211 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,48% στις 2194 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,73% στις 2422 μονάδες.

Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν ότι σε αυτή τη συνεδρίαση, η ΕΚΤ υπό την πίεση της ασφυκτικής οικονομικής επιβράδυνσης θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 0,75%. Επίσης εκτιμάται ότι η ΤτΑ θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Βρετανίας κατά 50 δις. στερλίνες.

Η προσοχή όμως, στρέφεται και στη δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας (μεταξύ των οποίων και 10ετή) την πρώτη μετά τη συμφωνία για το πακέτο στήριξης των τραπεζών της χώρας με 100 δισ. ευρώ.

Τράπεζες και ενεργειακός κλάδος δέχονται τις εντονότερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Bank of China υποχωρεί κατά 1.4% και η Agricultural Bank of China κατά 0.9%, ενώ η Haitong καταγράφει πτώση 3.2%. Η μετοχή της China Coal Energy σημειώνει απώλειες 0.7% και η Jiangxi Copper κινείται χαμηλότερα κατά 1.8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v