Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά η Ασία

Τα θετικά στοιχεία για την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ αλλά και τις προοπτικές στην οικονομία της Αυστραλίας, οδήγησαν σε ανοδική πορεία της ασιατικές αγορές. Κέρδη 0,7% για Nikkei, 0,5% για Κίνα.

Η αναβάθμιση των προβλέψεων για την πορεία της οικονομίας της Αυστραλίας από την κεντρική τράπεζα της χώρας, καθώς και τα θετικά στοιχεία για την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε ανοδική πορεία τις ασιατικές αγορές.

Κέρδη 2,5% για τους τίτλους των Westpac Banking Corp. και Macquarie Group. Ράλι για τον τίτλο της Pioneer, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 8,9%, μετά την ανακοίνωση για βελτίωση κερδοφορίας.

Στο 0,9% η άνοδος για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα. Για την εβδομάδα ο δείκτης σημείωσε πτώση 0,6%. Στο 0,74% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ σαφώς πολύ καλύτερες ήταν οι διαθέσεις των επενδυτών στην αγορά της Αυστραλίας, οδηγώντας τον δείκτη ASX σε άνοδο 1,89%. Ανάλογη εικόνα και στις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να σημειώνουν κέρδη 1,64% και 1,3% αντίστοιχα.

Σταθερά σε πορεία ενίσχυσης η κινεζική αγορά, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να κινείται κατά 0,54% υψηλότερα και τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,28%.

Ήπια ανοδική κίνηση καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή να στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ. Κέρδη μίας μονάδας για DAX 30, πλησίον των 13 μονάδων για FTSE 100, ενώ κατά 14 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία "έδωσαν φτερά" στην Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 2,08% στις 10.006,19 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,92% στις 1066,62 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 2,42% στις 2.105,32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v