Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική στροφή στις ασιατικές αγορές

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά για την Κίνα και ανάλογη πορεία για το σύνολο των ασιατικών αγορών, μετά και την ανάκαμψη της μεταποίησης στη χώρα αλλά και την θετική πορεία τεχνολογικών και μεταλλευτικών ομίλων.

Η ανάκαμψη στην αγορά της Κίνας, μετά από σερί ιδιαίτερα αρνητικών συνεδριάσεων, που οδήγησε σε πτώση τα χρηματιστήρια ανά την υφήλιο και με στήριξη από τις μετοχές τεχνολογικών και μεταλλευτικών ομίλων, τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Θετικός παράγοντας για τις αγορές και η πολύ καλή πορεία της μεταποίησης της Κίνας, η οποία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη 16 μηνών τον Αύγουστο.

Κέρδη 6,8% για την Hon Hai Precision Industry, μετά την αναβάθμισή του από την Goldman Sachs, με την Samsung Electro-Mechanics να ενισχύεται 9,5%. Άνοδος 2% για την Rio Tinto, η οποία βρήκε στήριξη στην ανάκαμψη της κινεζικής μεταποίησης.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα. Άνοδος 0,4% για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να ενισχύεται κατά 0,79%. Στο 0,59% τα κέρδη για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για το κινεζικό χρηματιστήριο, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 1,25% και τον CSI 300 να κινείται κατά 2% υψηλότερα.

Σε ανοδική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,7% για τους DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 0,8% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η κάθετη υποχώρηση της Κίνας στη συνεδρίαση της Δευτέρας επέδρασε αρνητικά και την Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,5% στις 9.496,28 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,81% στις 1020,62 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,97% στις 2.009,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v