Πτώση για άλλη μια συνεδρίαση στο Nikkei

Οι τηλεπικοινωνιακές και οι εταιρίες λιανικής αποτέλεσαν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της συνεδρίασης στο Τόκιο, δημιουργώντας πιέσεις στο δείκτη Nikkei, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για νέες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση Κοιζούμι.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei οδηγούμενος χαμηλότερα από τις απώλειες τηλεπικοινωνιακών και εταιριών λιανικής με τις φωνές για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας και τις νέες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση να πληθαίνουν.

Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δε διστάζουν να δηλώσουν ανοικτά πλέον την αναγκαιότητα να μειωθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων και να κατευθυνθούν τα κεφάλαια της κυβερνήσεως σε αποδοτικότερους κλάδους και επιχειρήσεις.

”Η κυβέρνηση Κοιζούμι χρειάζεται να υιοθετήσει νέα δέσμη μέτρων ώστε να αναθερμάνει την οικονομία” τονίζουν σε καθημερινή πλέον βάση Ιάπωνες διαχειριστές.

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, τα οποία θα δώσουν τον τόνο στη συνεδρίαση στη Wall και τις διεθνείς αγορές γενικότερα.

Στις 8862,26 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας πτώση κατά 0,61%, ενώ στις μονάδες 9.998 κινείται ο δείκτης Hang Seng, καταγράφοντας πτώση κατά 0,99%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v