Τεχνολογικών πιέσεων συνέχεια για Τόκιο

H υποχώρηση που κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές, ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου ημιαγωγών και εταιριών κατασκευής επεξεργαστών από την Morgan Stanley δημιούργησε πιέσεις στο δείκτη Nikkei ο οποίος έκλεισε χαμηλότερα.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο για άλλη μια συνεδρίαση, ως αποτέλεσμα της πτώσης που σημείωσαν οι τεχνολογικές μετοχές, κυρίως λόγω της υποβάθμισης από την Morgan Stanley των εταιριών ημιαγωγών και κατασκευής επεξεργαστής.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley τόνισαν πως αναμένουν από τις εταιρίες ημιαγωγών αναθεώρηση προς τα κάτω στα κέρδη τους, ενώ Ιάπωνες χρηματιστές χαρακτήρισαν ως επικίνδυνη επιλογή τις τεχνολογικές μετοχές για το τρέχον χρονικό διάστημα.

Αναλυτές της αγοράς έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως αρνητική την κατάσταση στον κλάδο της τεχνολογίας, επισημαίνοντας πως τα αρνητικά νέα διαδέχονται τα θετικά εκφράζοντας για πολλοστή φορά την άποψη πως η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αναθερμάνει την οικονομία τη ζήτηση.

Μάλιστα συμβουλεύουν τους επενδυτές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιριών που αναμένεται να επηρεαστούν λιγότερο από τα οικονομικά προβλήματα και την ύφεση.

Στις 8.917 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας πτώση κατά 0,99%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει υποχώρηση κατά 0,35%, στις 9.963 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v