Τεχνολογική, τηλεπικοινωνιακή πτώση στο Τόκιο

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, αποτέλεσμα της υποχώρησης που κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές, ύστερα από τις απαισιόδοξες προβλέψεις που πραγματοποίησαν αντίστοιχες επιχειρήσεις κυρίως εκ των ΗΠΑ.

Τις σημαντικότερες απώλειες σε διάστημα τριών εβδομάδων κατέγραψε ο δείκτης Nikkei, κυρίως λόγω της πτώσης των τεχνολογικών και τηλεπικοινωνιακών εταιριών, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις στις οποίες προέβησαν αντίστοιχες εταιρίες προερχόμενες κυρίως από τις ΗΠΑ.

”Δεν υπάρχουν σημάδια πως ο τεχνολογικός κλάδος θα ανακάμψει σύντομα” σχολιάζουν διαχειριστές της αγοράς, ενώ ορισμένοι εξ αυτών σχολιάζουν σκωπτικά πως οι διαθέσεις και οι προβλέψεις των αναλυτών μεταβάλλονται άμεσα ανάλογα με την πορεία του χρηματιστηρίου.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Sony, της Samsung, αλλά και της Matsusita, ενώ Ιάπωνες τραπεζίτες τονίζουν πως οι επενδυτές φαίνεται να έχουν απωλέσει το ενδιαφέρον τους αναφορικά με τις τεχνολογικές μετοχές.

Στις 9.006 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες ύψους 2,16%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει επίσης απώλειες ύψους 1,43%, στις 10.081 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v