Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικρατεί η επιφυλακτικότητα στις αγορές της Ασίας

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Νευρικότητα για τις εξελίξεις στο Ιράκ. Νέα άνοδος για το πετρέλαιο. Στο στόχαστρο ο μεταλλευτικός κλάδος.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές μετά τις νέες αναφορές για κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,71% στις 15.266 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,07% στις 22.865 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,63% στις 1981 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,52% στις 5386 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,53% στις 2023 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,62% στις 2131 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε τελικά με απώλειες, παρά τη θετική εκκίνηση της συνεδρίασης και τα ευοίωνα οικονομικά μεγέθη. Αιτία ήταν δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε πως αεροπλάνα της Συρίας βομβάρδισαν θέσεις στο δυτικό Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι. Η είδηση αυτή προκάλεσε έντονη νευρικότητα, καθώς μάλιστα μόλις δύο ημέρες πριν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της βίας και σε γειτονικά κράτη.

Έτσι, η τιμή του μαύρου χρυσού, μετά από μία μικρή ανάπαυλα βρίσκεται και πάλι σε ανοδική τροχιά. Η τιμή πετρελαίου Brent έκλεισε χθες με άνοδο 0,3% στα 114,46 δολ. ανά βαρέλι.

Στην αυστραλιανή αγορά, τις εντονότερες πιέσεις δέχθηκε ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησε κατά 0,1%. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η τιμή της Newcrest Mining  υποχωρεί κατά 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v