Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις αγορές της Ασίας

Θετικό το κλίμα στην Ασία με το βλέμμα στην οικονομία. Απροσδόκητη η ανάπτυξη του κινεζικού κλάδου μεταποίησης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο μεταλλευτικός κλάδος.

Διστακτικά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες με κινητήριο δύναμη τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία και τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 13.569 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,19% στις 23238 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,35% στις 1974 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,58% στις 5432 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,21% στις 2030 μονάδες και ο CSι 300 κατά 0,22% στις 2141 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κινεζικός κλάδος μεταποίησης, του οποίου οι ανάπτυξη ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC Holdings Plc/Markit, ενισχύθηκε τον Ιούνιο στο 50,8 από 49,4 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη ανάκαμψη στο 49,7. Μετά από μία μακρά περίοδο συρρίκνωσης δραστηριοτήτων, ο δείκτης βρίσκεται πλέον πάνω από το όριο του 50, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει ανώμαλη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Από τις εξελίξεις αυτές ευνοήθηκε κυρίως ο μεταλλευτικός κλάδος με αποτέλεσμα η Fortescue Metals Group να καταγράφει άλμα 5,8%. Ισχυρή άνοδο 5,2% κατέγραψε και η μετοχή της Olympus Group καθώς η Goldman Sachs επανέλαβε τη σύσταση για αγορά της μετοχής. Η Hon Hai Precision Industry, βασική προμηθεύτρια της Apple, ενισχύθηκαν κατά 3,6% καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση των πωλήσεών της λόγω των νέων μοντέλων της Apple. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v