Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι ασιατικοί δείκτες. Η υποχώρηση του δολαρίου δίνει την αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών. Στο στόχαστρο οι κινεζικές τράπεζες με τα νέα βήματα απελευθέρωσης του κλάδου.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές καθώς το γεν ανακάμπτει δίνοντας την αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών.  

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,62% στις 15.515 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,54% στις 23.377 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,78% στις 1977 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,71% μετά και την απόφαση της General Motors να σταματήσει την παραγωγή στην Αυστραλία.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,55% στις 2202 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,7% στις 2411 μονάδες.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των κινεζικών τραπεζών καθώς η Κίνα προχωρά σε βήματα απελευθέρωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου. Οι τέσσερις κρατικές τράπεζες θα εκδώσουν διαπραγματεύσιμα πιστοποιητικά καταθέσεων ύψους 19 δις. γουάν (3,1 δις. δολ.). Πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος καταθέσεων που δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να διαπραγματεύονται μεταξύ τους το ύψος του επιτοκίου. Η Agricultural Bank of China υποχωρεί κατά 1,5% και η China Construction Bank κατά 1,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v