Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίμα νευρικότητας στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Η προσοχή σε ΕΚΤ αλλά και στις ΗΠΑ όπου αναμένονται σημαντικά οικονομικά μεγέθη. Βουτιά 11,6% για την Qantas Airways.

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι δείτκες στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να περιμένουν εξελίξεις από τις δύο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη ενώ και οι ειδήσεις από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων δεν είναι θετικές.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,5% στις 15.177 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,19% στις 23.682 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,1% στις 19884 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 1,34% στις 2246 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,24% στις 2246 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,27% στις 2468 μονάδες.

Σήμερα συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η προσοχή στρέφεται στις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και στην εκτίμησή του για το εάν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού ή όχι.

Από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα πρώτα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ είναι θετικά. Οι επενδυτές πήραν μία πρώτη γεύση από τα στοιχεία του ADP και περιμένουν αύριο το δείκτη ανεργίας που – κατά δήλωση του καθ’ ύλην αρμόδιου Μπεν Μπερνάνκε – θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις της Fed και το πόσο γρήγορα θα κινηθεί με τη μείωση των αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Qantas Airways με βουτιά 11,6% καθώς ανακοίνωσε προ φόρων ζημία 250 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας. Προανήγγειλε περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας, πάγωμα μισθών και δομική αναθεώρηση των κεφαλαιακών της δαπανών. Πτώση 4,3% καταγράφει και η μετοχή της Standard Chartered στο Χονγκ Κονγκ καθώς προειδοποίησε ότι η κερδοφορίας της θα μειωθεί φέτος για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v