Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδος στη Σαγκάη καθώς κεντρική τράπεζα της Κίνας υπόσχεται νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Διορθωτικές τάσεις στο Τόκιο καθώς ανακάμπτει το γεν.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να ευνοείται από τα σενάρια για νέες μεταρρυθμίσεις στην Κίνα, ενώ αντιθέτως στο Τόκιο επικράτησαν πτωτικές τάσεις.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,42% στις 15.449 μονάδες. Επισημαίνεται πάντως, ότι για το Νοέμβριο το ιαπωνικό χρηματιστήριο καταγράφει κέρδη 7,9% κυρίως λόγω της σημαντικής ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ακόμη και σε υψηλό 6 μηνών τη Δευτέρα. Από την Τρίτη το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει ορισμένες διορθωτικές κινήσεις και σήμερα διαμορφώνεται στα 101,52 γεν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,61% στις 23.825 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με ενισχυμένος κατά 0,31% στις 2028 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 08,48% στις 5324 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,81% στις 2200 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,13% στις 2414 μονάδες.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας διαβεβαίωσε τις αγορές ότι θα υπάρξουν νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις εκ των οποίων ελεύθερη διαμόρφωση των επιτοκίων στις καταθέσεις και πιο ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία. Ο Zhou Xiaochuan δήλωσε επίσης ότι η Κίνα θα επιτρέψει μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων και μετοχών.

«Αυτά τα σχόλια δείχνουν ότι η Κίνα κινείται προς τον στόχο για μία οικονομία που θα διαμορφώνεται από την αγορά» δήλωσε ο Zen Xianzhao της Everbright Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v