Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις από τα υψηλά 6ετίας στην Ιαπωνία. Με βήμα σημειωτόν οι υπόλοιποι δείκτες και χαμηλός όγκος συναλλαγών καθώς και η Wall ήταν χθες κλειστή.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ασιατικοί δείκτες ενώ ήπιες διορθωτικές κινήσεις καταγράφει η ιαπωνική αγορά από το υψηλό εξαετίας που άγγιξε κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Χριστούγεννα

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,41% στις 15.661 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,32% στις 23865 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακέ απώλειες 0,04% στις 2044 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,23% τις 5314 μονάδες.

Οριακές κινήσεις και στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να υποχωρεί ενισχύεται κατά 0,09% στις 2221 μονάδες και το CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,05% στις 2438 μονάδες.

Χωρίς καθοδήγηση από τη Wall Street που ήταν χθες κλειστή λόγω αργίας και μετά τις έντονες κινήσεις του Νοεμβρίου στην Ιαπωνία ο όγκος συναλλαγών στις ασιατικές αγορές είναι περιορισμένος. Το γεν έχει υποχωρήσει κατά 4% έναντι του δολαρίου αυτό το μήνα καθώς υπάρχουν προσδοκίες στην αγορά ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα επιταχύνει το πρόγραμμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Με την ώθηση που δίνεται στις εξαγωγικές εταιρείες, οι επενδυτές ποντάρουν σε άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς στο Τόκιο. Από τις αρχές του έτους ο Nikkei καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v