Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές. Προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Νέα πτώση για το γεν και σενάρια περαιτέρω χαλάρωσης από BoJ.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις της Fed, αλλά και της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 15.749 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,4% στις 23.942 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 1,05% στις 2009 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,45% στις 5249 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,69% στις 2222 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,99% στις 2442 μονάδες.

Τα καλά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις ΗΠΑ χθες προβληματίζουν τους επενδυτές καθώς ενισχύουν το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει ακόμα και εντός του Δεκεμβρίου σε σταδιακή μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας στην αγορά.

Στην αγορά υπάρχουν επίσης σενάρια για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πιέσεις στο γεν και να στηρίζεται η χρηματιστηριακή αγορά. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 103,13 γεν έναντι του δολαρίου, ενώ

«Υπάρχει πολύς ακόμη δρόμος μέχρις ότου να μπορέσει η BoJ να πετύχει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό» γράφουν αναλυτές της Credit Agricole και συμπληρώνουν «Είναι πιθανό να υπάρξει και άλλη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και εκτιμούμε ότι η κεντρική τράπεζα θα κινηθεί στις αρχές του επόμενου έτους».

Στην Αυστραλία η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά από τη διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σε επίπεδα υψηλότερα από τις αγορές, αν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου ξεπέρασαν οριακά τις προσδοκίες. Η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιό της στο 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v