Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα και νευρικότητα με την προσοχή των επενδυτών σε οικονομία και κεντρικές τράπεζες. Σε επίπεδο junk η Qantas

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed. 

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,81% στις 15.299 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,29% στις 23.781 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 1980 μονάδες και ο αυστραλιανός ΑSX χαμηλότερα κατά 0,21% στις 5186 μονάδες. 

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,58% στις 2233 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,73% στις 2450 μονάδες. 

Ειδικότερα στην κινεζική αγορά η νευρικότητα είναι μεγαλύτερη καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένονται και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, όπως επίσης και το επίπεδο του πληθωρισμού. 

Στο στόχαστρο βρίσκεται για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση η μετοχή της Qantas Airways με πτώση 3,7% (χθες βούλιαξε κατά 11%). Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της αεροπορικής σε επίπεδο junk, δηλώνοντας ως βασική αιτία τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Qantas μία ημέρα νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v