Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Τα θετικά στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο, η νέα πτωτική πορεία του γεν και το θετικό κλείσιμο στη Wall Street είναι οι βασικότεροι παράγοντες.

Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές με πρωταγωνιστή το Τόκιο. Τα θετικά στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο, η νέα πτωτική πορεία του γεν και το θετικό κλείσιμο στη Wall Street είναι οι βασικότεροι παράγοντες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με ισχυρή άνοδο 2,29% στις 15.650 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,35% στις 23825 μονάδες, ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 1,01% στις 2000 μονάδες και ο αυστραλιανός ΑSX χαμηλότερα κατά 0,72% στις 5148 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 2236 μονάδες και ο CDI 300 με απώλειες 0,11% στις 2449 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία στις ΗΠΑ την Παρασκευή μπορεί να φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά το περιβόητο tapering της Fed, αλλά παράλληλα αποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει δυναμικά. Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 7% με αποτέλεσμα o Dow Jones να κλείσει με κέρδη 1,26%,

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε τόσο έναντι του δολαρίου (103,23 γεν) όσο και έναντι του ευρώ (141,55 γεν)και μάλιστα σε χαμηλό πέντε ετών, εξέλιξη που δίνει ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Επιπλέον οι εξαγωγές στην Κίνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες καταγράφοντας αύξηση 12,7% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 5,3%. Η είδηση ευνοεί κυρίως τον κλάδο των βασικών πόρων καθώς ενισχύει το σενάριο της σταθεροποίησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v