Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Μπαράζ θετικών οικονομικών μεγεθών για την Κίνα. Υποβάθμιση προβλέψεων για την Αυστραλία. Ενέργεια και μεταλλευτικές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Βουτιά 15% για τη Nikon.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές παρά το μπαράζ θετικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 13.615 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,57% στις 21779 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 1880 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,16% στις 5038 μονάδες καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για την πορεία της οικονομίας.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,03% στις 2045 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 0,07% στις 2278 μονάδες.

Μπαράζ θετικών ενδείξεων για την Κίνα επιβεβαιώνουν τα σενάρια για σταθεροποίηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός στην Κίνα παρέμεινε τον Ιούλιο στο 2,7% οριακά χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 9,7% σε ετήσια βάση - από 8,9% τον προηγούμενο μήνα - ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη ανάκαμψη 9%. Επίσης, οι σταθερές άμεσες επενδύσεις εκτινάχθηκαν κατά 20,1% τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι λιανικές πωλήσεις επίσης αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 13,2% από 13,3%. Σε αυτό το σημείο, οι αναλυτές ήταν πιο αισιόδοξοι καθώς προέβλεπαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 13,5%.

«Από τα στοιχεία αυτά, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι προφανώς η βιομηχανική παραγωγή, η οποία φαίνεται ότι ακολουθεί και την έκπληξη ου είχαμε μία ημέρα νωρίτερα με την αύξηση των εισαγωγών. Είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η κινεζική οικονομία πραγματικά σταθεροποιείται» δηλώνει ο Wei Yao, Societe Generale.

Ο ενεργειακός κλάδος κινείται ανοδικά με την China Coal Energy να καταγράφει άνοδο 2,6% και την Kunlun Energy κατά 2,2%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και ο μεταλλευτικός κλάδος με την BHP Billiton να καταγράφει άνοδο 2% και τη Rio Tinto 1,7%.

Στον αντίποδα όμως, η μετοχή της Nikon με βουτιά 15% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v