Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, αν και με μικρότερα κέρδη σε σχέση με το χθεσινό ράλι, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ύφεσης στην εταιρική κερδοφορία.

Ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, αν και με μικρότερα κέρδη σε σχέση με το χθεσινό ράλι, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ύφεσης στην εταιρική κερδοφορία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,6%, ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηε ο δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε 0,56%, κατορθώνοντας να καλύψει πλήρως τις αρχικές του απώλειες οι οποίες έφθασαν έως και 0,4%.

Ράλι για την αγορά της Ν. Κορέας -η οποία επέστρεψε σε "ενεργό δράση"-, με τον δείκτη Kospi να ενισχύετια 5,91%, ενώ άνοδο 1,5% κατέγραψε ο ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Κλειστές παραμένουν οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.

Οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν -για μία ακόμη συνεδρίαση- το παράδειγμα της Wall Street, η οποία αν και με επιφυλακτικό βηματισμό, σημείωσε κέρδη στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,72% στις 8.174,73 μονάδες, ο S&P 1,09% στις 845,70 μονάδες και ο Nasdaq 1,04% στις 1.504,90 μονάδες.

Ισχυρά ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,2%, ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,8% και ο CAC 40 κινείται 1,6% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v