Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα όπλα της Αθήνας και το θετικό σενάριο

Τα όπλα της Αθήνας και το θετικό σενάριο

Το πρόγραμμα προσαρμογής βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Μπορούμε να γράφουμε σελίδες γύρω από το τι δεν πήγε καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι πέτυχε στην ουσία. Η σημασία της εξόδου στις αγορές και η τελική «νίκη». Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Χρηματιστήριο: Τι μπορεί να περιμένει το 2014

Χρηματιστήριο: Τι μπορεί να περιμένει το 2014

Ποιες προοπτικές διανοίγονται για την αγορά μετά τις εξελίξεις του 2013 και το καθεστώς υπερφοφολόγησης. Τα σενάρια για την πορεία του Γενικού Δείκτη τη χρονιά που έρχεται. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Kuyas: Ο... μεγαλοεπενδυτής των social media

Kuyas: Ο... μεγαλοεπενδυτής των social media

Γνωστός γκουρού των επενδύσεων, ο O. Kuyas αριθμεί 5.500 «ακόλουθους» στο Facebook που παρακολουθούν τις κινήσεις του στις αγορές. Η γκάμα των στρατηγικών, τα stop loss και τα... αναγκαία λάθη. Αναλυτικά γραφήματα.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Ανωμαλίες στις αγορές & ευκαιρίες για υπερκέρδη

Ανωμαλίες στις αγορές & ευκαιρίες για υπερκέρδη

Γιατί πρέπει να αποφεύγεται το trading νωρίς τη Δευτέρα και αργά την Παρασκευή. Το January Effect, το σύνδρομο των διακοπών και οι... ξεχασμένες εταιρίες. Γράφει ο Π. Ξυδώνας.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Acampora: «Ταύρος» ο νονός της τεχνικής ανάλυσης

Acampora: «Ταύρος» ο νονός της τεχνικής ανάλυσης

Ένας ζωντανός θρύλος της τεχνικής ανάλυσης, ο Ralph Acampora, εξηγεί πώς επενδύει και το κυριότερο πώς αναλύει πριν επενδύσει. Γιατί είναι σούπερ αισιόδοξος για τις μετοχικές αγορές. Ο στόχος των 20.000 μονάδων στον Dow.

Οι ευθύνες Fed και ο κίνδυνος παγκόσμιας κρίσης

Ο τερματισμός της πολιτικής QE της Fed, που χρηματοδότησε με ζεστό χρήμα τα ελλείμματα του ισοζυγίου των αναπτυσσόμενων οικονομιών, θα οδηγήσει σε νέα κρίση, σημειώνει ο Stephen Roach.

Γκρίζα τεχνικά σήματα για το Γενικό Δείκτη

Η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να έχει εισέλθει σε μια περίοδο παρατεταμένης αναμονής μέχρι τις γερμανικές εκλογές, αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό χρέος. Η θερινή ραστώνη και οι τεχνικές ενδείξεις για τη συνέχεια. Γράφει ο Σπ. Παπαθανασίου.

ΧΑ: Θετικοί δείκτες Vs χαμηλού τζίρου

Επενδυτική άπνοια, χαμηλή συναλλακτική κίνηση αλλά και αναμονή για τις γερμανικές εκλογές χαρακτηρίζουν τη Σοφοκλέους. Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα. Θετικά σινιάλα από διεθνείς αγορές. Το θέμα των τραπεζών.

Ευκαιρίες & παγίδες στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα

Οι τρέχουσες τιμές, οι αποδόσεις και τα βασικά χαρακτηριστικά των ελληνικών εταιρικών ομολόγων. Αναλυτικοί πίνακες. Εννέα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές. Γράφει ο Σπύρος Παπαθανασίου.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αθροιστική ψήφος: Δυνατό όπλο για μικρομετόχους

Τι είναι η αθροιστική ψήφος, πως λειτουργεί και πως μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ διοικήσεων και μετόχων. Πώς πρέπει να κινηθούν οι μέτοχοι μειοψηφίας. Γράφει ο Μπ. Εγγλέζος.

Πώς θα πέσει ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Solidus: Οι "ιδιαιτερότητες" των ελληνικών warrants

ΕΤFs: Το πλέον ευφυές επενδυτικό εργαλείο

Πόσο αποτελεσματικός & επικίνδυνος είναι ο FT-25

Πρώτα απ’ όλα η αποταμίευση!

Soros: "Κίνδυνος για την Ε.Ε. η Γερμανία"

Η επίδραση του φόβου στις επενδύσεις

Οι "10 εντολές" της Wall Street

Dr Boom εναντίον Dr Doom και η νέα bull market

Ο κίνδυνος ρευστότητας και οι ελληνικές μετοχές

v