ΠΡΟΣΩΠΑ

Jakobsen: Η νίκη Τραμπ σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο

Jakobsen: Η νίκη Τραμπ σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο

Η εκλογή Τραμπ αποτελεί επίθεση στο υπάρχον κοινωνικό κατεστημένο και μια στροφή ενάντια στις πολιτικές εμπορίου και στην παγκοσμιοποίηση.

Πώς θα κινηθεί η Wall Street την επομένη της κάλπης

Πώς θα κινηθεί η Wall Street την επομένη της κάλπης

Ποια πορεία θα ακολουθήσει ο S&P στην περίπτωση νίκης της Κλίντον ή του Τραμπ, σύμφωνα με τον P. Garnry, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Saxo Bank. Οι κλάδοι που αναμένεται να ωφεληθούν. Οι «προτάσεις» της Saxo για την προστασία των χαρτοφυλακίων.

Jakobsen: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Jakobsen: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Το θέμα στις εκλογές των ΗΠΑ δεν είναι τόσο οι πολιτικές του Τραμπ και της Κλίντον, αλλά η ανάγκη για αλλαγή, τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank. Πώς θα επηρεαστεί η οικονομία, ανάλογα με τον νικητή της κάλπης.

Η άνοδος του δολαρίου βάζει προσωρινά φρένο στο πετρέλαιο

Η άνοδος του δολαρίου βάζει προσωρινά φρένο στο πετρέλαιο

Η προσυπογραφή του Πούτιν στη συμφωνία ΟΠΕΚ εκτινάσσει το Brent σε υψηλό ενός έτους. Το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά ενδέχεται να λήξει με αυτογκόλ, αν επιστρέψουν στο παιχνίδι οι παραγωγοί από τις ΗΠΑ. Γράφει ο Ole Hansen.

Τώρα αρχίζει το παιχνίδι στις αγορές συναλλάγματος

Τώρα αρχίζει το παιχνίδι στις αγορές συναλλάγματος

Αναπόφευκτη η μετάβαση από την τρέχουσα πολιτική ορθοδοξία των κεντρικών τραπεζών προς μια πολιτική με έρεισμα τα δημοσιονομικά μέτρα. Γιατί το κυνήγι αποδόσεων μπορεί να αποτύχει παταγωδώς το δ' τρίμηνο. Γράφει ο J. Hardy της Saxo Bank.

Jakobsen (Saxo Bank): Φορέστε τα κράνη σας!

Η διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου μπορεί να οδηγήσει σε νίκη του Τραμπ και σε έξαρση της μεταβλητότητας σε όλες τις αγορές. Τι προβλέπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo για το δ' τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις για δολάριο, επιτόκια και κεντρικές τράπεζες.

Τα καλά και τα... άσχημα νέα για τους επενδυτές

Η παγκόσμια οικονομία έχει επιστρέψει σε ομαλή θετική πορεία τονίζει ο επικεφαλής επενδύσεων της Saxo.Το Brexit δεν έφερε την καταστροφή, αλλά τα αγκάθια παραμένουν για τις εταιρικές επενδύσεις από τη χαμηλή αύξηση της παραγωγικότητας.

«Επενδυτικά καταφύγια» που προσφέρουν τα ασφαλιστικά προϊόντα

Επιλογές για αποταμιευτές που αναζητούν ασφάλεια και απόδοση προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή οικονομία, τι προσφέρει η αγορά. Γράφει ο Ζ. Καλαϊτζάκης.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Γιατί δεν πείθουν πια οι κεντρικοί τραπεζίτες

Η παρακολούθηση όσων έχει να πει η Fed αποτελεί με βεβαιότητα χάσιμο χρόνου, αφού ο μόνος κανόνας για τις κεντρικές τράπεζες που μπορεί να αποφέρει χρήματα είναι να... αγνοούμε όσα λένε, τονίζει ο S. Jakobsen.

Η αγορά εμφανίζει ολοένα και περισσότερες φούσκες

Οι κεντρικές τράπεζες παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι γράφει ο John Hardy της Saxo Bank. Τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης πυροδοτούν ράλι στις μετοχές κόντρα στα στοιχεία από την πραγματική οικονομία. Τι πρέπει να αναμένουμε από τη FED.

Saxo Bank: Γιατί παραμένουμε «ταύροι» στο χρυσό

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή CFD μετοχών

Κάν' το όπως ο όμιλος Τιτάν!

Paul Girault: Οι εμπειρίες ενός Γάλλου fund manager από το ΧΑ

Το «STEM effect» στις Αγορές

Jakobsen: Τι θα έκανα αν ήμουν πρωθυπουργός

Πώς έχει η εικόνα τώρα στις βασικές ισοτιμίες

Επενδύοντας στο Βιετνάμ: Η συνεργασία Alpha Trust-Dragon Capital

Jakobsen: Σε κακή κατάσταση η αμερικανική οικονομία

Πώς θα επωφεληθείτε από το σορτάρισμα

v