Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ποιες μετοχές και κλάδους ”προτιμά” η Εθνική ΑΧΕ

Ποιες μετοχές και κλάδους ”προτιμά” η Εθνική ΑΧΕ

Ουδέτερη στάση για τον τραπεζικό κλάδο, έμφαση στις τηλεπικοινωνίες, πολύ προσεκτικές ”επιλογές” στον κατασκευαστικό χώρο και έμφαση στην Alpha Bank, τη ΔΕΗ, την 3Ε, τον Τιτάνα, την Ελληνική Τεχνοδομική, αλλά και τη Unisystems δίδουν οι αναλυτές της Εθνικής Χρηματιστηριακής, στη 19σέλιδη μηνιαία επισκόπηση τους

Επενδύσεις στα ... μέτρα σας

Επενδύσεις στα ... μέτρα σας

Τα επενδυτικά προϊόντα που ”ράβονται” και προσαρμόζονται στις ανάγκες των επενδυτών, είναι η νέα τάση της λιανικής τραπεζικής. Αν διαθέτετε περισσότερα του 1 εκατ. ευρώ, προσανολιστείτε σε προϊόντα ”custom made”, αν διαθέτετε πολύ λιγότερα, αρκεστείτε στα capital quarantee ”παλαιάς” και ”νέας γενεάς”.

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για 75 εισηγμένες

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για 75 εισηγμένες

Εκτενής ανάλυση των αποτελεσμάτων του 2001 για τις 75 εισηγμένες που παρακολουθεί (Universe) περιέχεται σε έκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ που φέρνει στη δημοσιότητα το Euro2day.gr. Εμφαση στους κλάδους των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, κατασκευών, πληροφορικής κ.α.

Ο χάρτης των εταιρικών αποτελεσμάτων 2001(update)

Ο χάρτης των εταιρικών αποτελεσμάτων 2001(update)

Τις τάσεις που προκύπτουν στα αποτελέσματα 2001 των εισηγμένων εταιριών όσον αφορά τα κέρδη, λειτουργικά και μη, τους τζίρους, τη χρηματοοικονομική επιβάρυνση, τα ίδια κεφάλαια και άλλα στοιχεία, επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει με αναλυτικούς πίνακες η Merit AXEΠΕΥ.

Magna Trust: Τι έκαναν οι εισηγμένες (update)

Magna Trust: Τι έκαναν οι εισηγμένες (update)

Η αρνητική χρηματιστηρική συγκυρία ματαίωσε πολλά επενδυτικά σχέδια, αλλά και προσγείωσε ανώμαλα την πλειονότητα των κλάδων στο ΧΑΑ, και κυρίως τις τράπεζες, επισημαίνει ο Μ. Χατζηδάκης της Magna Trust. Κατεβάστε τα αρχεία με το σύνολο των δημοσιευμένων αποτελέσματων για τη χρήση του 2001, τα Ρ/Ε και τα μερίσματα.

Ερωταπαντήσεις για φορολογική δήλωση και ΦΠΑ

Εγχειρίδιο με ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα φορολογίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ προχώρησε και στην έκδοση οδηγού για τη συμπλήρωση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Διαβάστε το αρχείο με τα σχετικά εγχειρίδια.

Magna Trust: Επενδυτικός οδηγός για το 2002

Σενάρια για το πού θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ, αναλυτική παρουσίαση των επιμέρους κλάδων και επενδυτικές επιλογές για τη διάρθρωση χαρτοφυλακίου περιέχει, μεταξύ άλλων, ο επενδυτικός οδηγός της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ για το 2002.

Γνωρίστε τα Exchange Traded Funds

Μέσα στο 2002( ίσως και τους αμέσως επόμενους μήνες) εκτιμάται ότι οι έλληνες επενδυτές θα έχουν ακόμη μια δυνατότητα τοποθέτησης κεφαλαίων στο χρηματιστήριο. Πρόκειται για τα ETF, μία ”διασταύρωση” μεταξύ των αμοιβαίων κεφαλαίων και των μετοχών, που όλοι ξέρουμε.

Τα ”μυστικά” των τραπεζικών προϊόντων

Στη ”δύνη” του ανταγωνισμού οι τράπεζες, μικρές και μεγάλες, προσφέρουν πληθώρα επενδυτικών, καταθετικών και χορηγητικών προϊόντων. Γεγονός το οποίο συνεπάγεται την ενασχόληση των ενδιαφερομένων με την έρευνα αγοράς.

v