Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες μετοχές και κλάδους ”προτιμά” η Εθνική ΑΧΕ

Ουδέτερη στάση για τον τραπεζικό κλάδο, έμφαση στις τηλεπικοινωνίες, πολύ προσεκτικές ”επιλογές” στον κατασκευαστικό χώρο και έμφαση στην Alpha Bank, τη ΔΕΗ, την 3Ε, τον Τιτάνα, την Ελληνική Τεχνοδομική, αλλά και τη Unisystems δίδουν οι αναλυτές της Εθνικής Χρηματιστηριακής, στη 19σέλιδη μηνιαία επισκόπηση τους

Ποιες μετοχές και κλάδους ”προτιμά” η Εθνική ΑΧΕ
Με την πορεία της αγοράς κατά το μήνα Φεβρουάριο, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2001 για τους κυριότερους κλάδους της Σοφοκλέους, ασχολείται η Εθνική ΑΧΕ στη μηνιαία επισκόπησή της για το χρηματιστήριο, με ημερομηνία 11/03/02.

Στην επισκόπηση τονίζεται ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών παρουσίασε διψήφιο ποσοστό απωλειών το Φεβρουάριο, ενώ και ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για τη χρήση 2001 ήταν αρνητικά στο σύνολό τους, παρέμειναν στα πλαίσια των αρχικών εκτιμήσεων της Εθνικής ΑΧΕ, και ως εκ τούτου οι αναλυτές της επαναλαμβάνουν την ”ουδέτερη” στάση τους για τον τραπεζικό κλάδο κατά το τρέχον έτος.

Όσον αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο, επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα του 2001 επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις για υψηλό ρυθμό οργανικής ανάπτυξης, ωστόσο οι αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ τονίζουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ”εκλεκτικοί”.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Εθνική ΑΧΕ εστιάζει στη σημασία που θα διαδραματίσει ο τομέας των τηλεπικοινωνιών και ειδικά ο ΟΤΕ και η Cosmote, ενώ τονίζεται ότι αναμένει ειδήσεις και ικανοποιητική αποτίμηση για τις μετοχές της Alpha Bank, ΔΕΗ, Coca Cola, Τιτάν και Ελληνική Τεχνοδομική. Τέλος τονίζεται ότι επιλογή της Εθνικής ΑΧΕ για τη μικρή κεφαλαιοποίηση αποτελεί η μετοχή της Unisystems.

Διαβάστε (στην αγγλική) το πλήρες κείμενο της 19σέλιδης έκθεσης στο Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v