Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για 75 εισηγμένες

Εκτενής ανάλυση των αποτελεσμάτων του 2001 για τις 75 εισηγμένες που παρακολουθεί (Universe) περιέχεται σε έκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ που φέρνει στη δημοσιότητα το Euro2day.gr. Εμφαση στους κλάδους των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, κατασκευών, πληροφορικής κ.α.

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για 75 εισηγμένες
Πλήρη ανάλυση των αποτελεσμάτων 75 εισηγμένων εταιριών για το 2001 κατά κλάδους περιλαμβάνει έκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, που δημοσιεύει σήμερα το Euro2day.gr. *

Πρώτος στη σειρά της ανάλυσης έρχεται ο τραπεζικός κλάδος για τον οποίο επισημαίνεται ότι η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων αναδεικνύει ως βασικά χαρακτηριστικά τις σημαντικές απώλειες σε σχέση με την προγενέστερη χρήση - των εσόδων από χρηματιστηριακές πράξεις και την προσπάθεια ορισμένων ομίλων για εναρμόνιση των λογιστικών τους καταστάσεων με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων και συρρίκνωση των κερδών τους σημείωσαν σχεδόν καθολικά οι τράπεζες κατά την παρελθούσα χρήση, εκπλήσσοντας ωστόσο την αγορά, καθώς απέκλιναν, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό, από τις προ τελικής δημοσίευσης εκτιμήσεις.

Το κοινό σημείο μεταξύ των εισηγμένων είναι η βελτίωση των εσόδων από τραπεζικές δραστηριότητες που συνοδεύτηκε και από βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου. Σημειώνεται ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους που αποτελούν και το πιο αξιόπιστο στοιχείο μέτρησης της δυναμικότητας μίας τράπεζας κατέγραψαν το 2001 άνοδο της τάξης του 25,2%, επισημαίνεται στην ανάλυση.

Η έκθεση της Φάσμα περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, κλαδικές αναλύσεις, όπου εμπεριέχονται και οι εταιρικές, για τις Τηλεπικοινωνίες, τα Τρόφιμα - Ποτά, Διυλιστήρια, Ασφάλειες, Κατασκευαστικές, Επιβατηγό Ναυτιλία, Πληροφορική κλπ.

* Το πλήρες κείμενο της έκθεσης της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη (Συνοδευτικό Υλικό).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v