Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωταπαντήσεις για φορολογική δήλωση και ΦΠΑ

Εγχειρίδιο με ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα φορολογίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ προχώρησε και στην έκδοση οδηγού για τη συμπλήρωση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Διαβάστε το αρχείο με τα σχετικά εγχειρίδια.

Ερωταπαντήσεις για φορολογική δήλωση και ΦΠΑ
Εγχειρίδιο με τα συνηθέστερα ερωτήματα, όπως και τις αντίστοιχες απαντήσεις, των πολιτών σε θέματα φορολογίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στο σχετικό εγχειρίδιο περιλαμβάνονται ερωτήσεις με τις αντίστοιχες απαντήσεις για θέματα όπως φορολογία εισοδήματος, φορολογία κεφαλαίου, φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), κώδικας βιβλίων και στοιχείων (ΚΒΣ), είσπραξη δημοσίων εσόδων, τέλη και ειδικές φορολογίες, φορολογικός έλεγχος, μητρώα.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην έκδοση εγχειριδίου με οδηγίες για τη συμπλήρωση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, περιλαμβάνονται οδηγίες για το ποιοι έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν περιοδική δήλωση και με ποιο έντυπο, ποιοι δεν έχουν υποχρέωση, πότε, πως και που υποβάλλεται η περιοδική δήλωση.

Επιπρόσθετα, περιέχονται στοιχεία για την τροποποιητική δήλωση, για την ανακλητική δήλωση, για τη δήλωση με επιφύλαξη, ενώ υπάρχουν και οδηγίες για τη διάκριση των εντύπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v