Ανοδος 0,67% στο ενεργητικό των Αμοιβαίων την Παρασκευή

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, η αγορά των Α/Κ έκλεισε με μέση άνοδο 0,33%, παρά την ανομοιογένεια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 7/4/2017

Η οποιαδήποτε θετική έκβαση ως προς το ζήτημα της Ελληνικής αξιολόγησης, θα επηρέαζε αντίστοιχα και τον Θεσμό των Α/Κ. Πράγματι, το Ενεργητικό σημείωσε στη διάρκεια της Παρασκευής έντονη άνοδο της τάξεως του 0,67% και διαμορφώθηκε στα 6,682 δισ. €.

Ενθαρρυντικό ήταν, επίσης, το γεγονός της συνέχισης της θετικής ροής μεριδίων κατά 0,04%, που αντιστοιχούν σε νέες εισροές κεφαλαίων αξίας 4,455 εκατ. €.

Είχαμε υπογραμμίσει στα προ μηνός σχόλιά μας, τη συσσώρευση των υπό διαχείριση κεφαλαίων περί των 6,500 δις και την αναμονή της αγοράς των Α/Κ για την εξέλιξη της αξιολόγησης. Τις τελευταίες 15 ημέρες το Ενεργητικό των Α/Κ αυξήθηκε κατά 181 εκατ. € και είναι αξιοσημείωτο ότι προέρχονται τόσο από τις αποδόσεις των Α/Κ, όσο και από τις εισροές κεφαλαίων προς αυτά. Οι εισροές, βέβαια, έλαβαν χώρα σε αρκετές κατηγορίες Α/Κ, πλην αυτών που δραστηριοποιούνται σε Ελληνικούς ομολογιακούς και μετοχικούς τίτλους (αντιθέτως, οι εν λόγω κατηγορίες κατέγραψαν αισθητές εκροές).

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, η αγορά των Α/Κ έκλεισε με μέση άνοδο 0,33%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 17 έκλεισαν με κέρδη, οι 2 με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την τιμητική τους, σε θετική εξέλιξη καθαρών τιμών, είχαν όσες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα Ελληνικά δρώμενα: τα Ομολογιακά Α/ Ελλάδας με 1,40%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,20%, τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,13% και τα Μικτά Α/Κ με 0,93%. Με μέσο αρνητικό πρόσημο έκλεισαν, μόνον, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών (-0,67%) και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return (-0,20%).

Στο θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών συνέβαλαν τα μέγιστα οι συμμετοχές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 1,612 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,274 εκατ. € και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 984 χιλ. €.

Η Παρασκευή, ήταν μία ημέρα, που ουσιαστικά απουσίαζαν οι εκροές. Χαρακτηριστικό είναι ότι την υψηλότερη αξία εξαγορών είχαν τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 155 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 111 χιλ € (σε αντιδιαστολή τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν οριακές εισροές αξίας 86 χιλ. €).

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

 

 

 
*Ο Κώστας Σιαμπράκος είναι Σύμβουλος Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

** ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v