Οριακή άνοδος 0,01% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Την Τρίτη το Ενεργητικό των Α/Κ είχε άκρως οριακή άνοδο 0,01% και διαμορφώθηκε στα 6,389 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν θετικά κατά 0,02% και αντιστοιχούν σε υψηλές ημερήσιες εισροές αξίας 6,629 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 7/2/2017

Σχεδόν αμετάβλητα παρέμειναν τα μεγέθη του συνόλου της αγοράς των Α/Κ, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Το ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό ήταν οι νέες εισροές κεφαλαίων, που δείχνουν πλέον, έστω βραχυπρόθεσμα, μία αλλαγή τάσης της επενδυτικής συμπεριφοράς έναντι του Θεσμού των Α/Κ.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη το Ενεργητικό των Α/Κ είχε άκρως οριακή άνοδο 0,01% και διαμορφώθηκε στα 6,389 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν θετικά κατά 0,02% και αντιστοιχούν σε υψηλές ημερήσιες εισροές αξίας 6,629 εκατ. €.

Οι 12 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν με αυξητική μέση απόδοση, αλλά η αλληλεπίδραση των κατηγοριών οδήγησε, τελικά, την αγορά σε σχεδόν μηδενικό πρόσημο απόδοσης. Το υψηλότερο θετικό μέσο πρόσημο είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,57%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,42% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,33%. Στον αντίποδα, σε μέσες απώλειες εξέλιξης καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,82%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,54% και τα Μικτά Α/Κ με -0,23%.

Η κινητικότητα των επενδυτών δεν έλαβε χώρα στο σύνολο των κατηγοριών, οδήγησε όμως σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Την υψηλότερη αξία αγορασθέντων μεριδίων είχαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 4,840 εκατ. €, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,143 εκατ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 955 χιλ. €. Την μεγαλύτερη αξία εκροών είχαν τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 875 χιλ € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 194 χιλ €. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με οριακές εισροές.

Οι διαφοροποιήσεις στα ποσοστά των μεριδίων αγοράς των υπό διαχείριση κεφαλαίων ανά κατηγορία μεταβλήθηκαν σε 16,70% για τα Μικτά Α/Κ, σε 15,18% για τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας και σε 10,13% για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v