Άνοδος 0,38% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Η μέση ημερήσια άνοδος του Ενεργητικού κινήθηκε στα επίπεδα του 0,38% και διαμόρφωσε τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα 6,404 δισ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 3/2/2017

Το σημαντικότερο γεγονός της Παρασκευής ήταν η αισθητή άνοδος των μεριδίων κατά 0,05%, που αντιστοιχούν σε σημαντικές εισροές κεφαλαίων αξίας 6,832 εκατ. €. Λόγω των εισροών αυτών και παράλληλα των ανοδικών αποδόσεων των Α/Κ, το Ενεργητικό επανήλθε και πάλι λίγο άνω των 6,400 δις €, επίπεδο που το έχουμε χαρακτηρίσει ως ψυχολογικό όριο. Πιο συγκεκριμένα, η μέση ημερήσια άνοδος του Ενεργητικού κινήθηκε στα επίπεδα του 0,38% και διαμόρφωσε τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα 6,404 δις €.

Οι 20 κατηγορίες των Α/Κ, στο σύνολό τους έκλεισαν με θετική απόδοση, με αποτέλεσμα το μέσο πρόσημο της αγοράς να κυμανθεί περί του 0,46%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Οι κατηγορίες που ξεχώρισαν σε μέση άνοδο των καθαρών τιμών ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,38%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,21% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,16%.Οι ομολογιακές κατηγορίες έκλεισαν όλες με θετικό πρόσημο μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Κινητικότητα, που μεταφράζεται σε εισροές, υπήρξε στις περισσότερες κατηγορίες των Α/Κ, που οδήγησε σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Την υψηλότερη αξία αγορασθέντων μεριδίων είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 5,736 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 2,278 εκατ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 605 χιλ. €. Στον αντίποδα, τις περισσότερες εκροές κεφαλαίων είχαν τα Μικτά Α/Κ με 2,031 εκατ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 194 χιλ. €. Οι κατηγορίες που συνδέονται άμεσα με τα Ελληνικά δρώμενα είχαν και πάλι αισθητές εκροές: τα μεν Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας 434 χιλ. €, τα δε Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας 331 χιλ. €.

Το υψηλότερο μερίδιο αγοράς ως προς τα υπό διαχείριση κεφάλαια συνεχίζουν να διατηρούν τα Μικτά Α/Κ με 16,84%, κινείται, όμως, πτωτικά. Σε ανοδική κατεύθυνση τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 15,04%. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας διατηρούν την τρίτη θέση με 10,14%, με διαφορά μόλις 0,13 ποσοστιαίες μονάδες από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v