Α/Κ: Μάχη για το ψυχολογικό όριο των 6,4 δισ. δίνει το Ενεργητικό

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τα υπό διαχείριση κεφάλαια σημείωσαν μικρή υποχώρηση της τάξεως του -0,24% και διαμορφώθηκαν στα 6,388 εκατ.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 6/2/2017

«Μάχη» δίνει το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ να διατηρηθεί κοντά στα επίπεδα του ψυχολογικού ορίου των 6,400 δις €. Αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια, οι εισροές, που στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου είναι αρκετά σημαντικές και ανέρχονται σε 22,667 εκατ. €.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τα υπό διαχείριση κεφάλαια σημείωσαν μικρή υποχώρηση της τάξεως του -0,24% και διαμορφώθηκαν στα 6,388 εκατ. €. Ο ρυθμός των μεριδίων ήταν ανοδικός κατά 0,02% και αντιστοιχεί σε συμμετοχές, εκ μέρους των μεριδιούχων, αξίας 2,805 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης οι κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν σχετικά μικτά, καθώς οι 9 από τις 20 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, οι 10 με αρνητικό κα μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Η τελική, όμως, μέση απόδοση της αγοράς ήταν ελαφρώς πτωτική κατά -0,14%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε μέση άνοδο ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,31%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,27% και τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,23%. Αντίθετα, τις περισσότερες μέσες απώλειες καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,27%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,93% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,63%.

Αυξημένη κινητικότητα στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών των Α/Κ, εκ μέρους των επενδυτών, που οδήγησε σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Τον κυριότερο όγκο αξίας συμμετοχών σημείωσαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 4,744 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,428 εκατ. € και τα Μικτά Α/Κ με 343 χιλ. €. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες εκροές είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,896 εκατ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 318 χιλ. €.

Η τελευταία κατηγορία στη διάρκεια του 2017 έχει σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαγορές μεριδίων. Ακόμη μία ημέρα εκροών για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 267 χιλ €. Οι εξαγορές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας μετριάστηκαν, καθώς ανήλθαν σε, μόλις, 72 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v